لاته ماکیاتو چیست؟ لاته ماکیاتو یک نوشیدنی ایتالیایی خاص است که از ترکیب دو عنصر اصلی، یعنی اسپرسو و شیر، به وجود میآید. این نوشیدنی به طور عمده از اسپرسو تهیه میشود که قهوهای تلخ و غنی است. اسپرسو به عنوان پایهای از لاته ماکیاتو عمل میکند و طعم تلخ و معتدل آن را ایجاد میکند.
بسیاری از افراد معتقدند که لاته ماکیاتو و کورتادو با یکدیگر متفاوت نیستند و یکی هستند. اما نکته مهمی که وجود دارد این است که در “طرز تهیه لاته ماکیاتو“ نسبت اسپرسو به شیر 2 به 1 است و در طرز تهیه کورتادو نسبت اسپرسو به شیر 1 به 1 است.
طرز تهیه لاته ماکیاتو
در مرحله اول از طرز تهیه لاته ماکیاتو ابتدا یک شات اسپرسو تهیه کنید. سپس شیر را در شیردوش بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. زمانی که شیر به دمای 60-70 درجه سانتیگراد رسید، شیردوش را از روی حرارت بردارید و شروع به هم زدن شیر کنید. هم زدن شیر را تا زمانی ادامه دهید که شیر کف کند.
یک فنجان یا لیوان بلند را با آب داغ گرم کنید. اسپرسو را در فنجان یا لیوان بریزید. سپس شیر فوم گرفته شده را به آرامی روی اسپرسو بریزید. برای تزیین می توانید از پودر کاکائو، دارچین یا شکلات رنده شده استفاده کنید.
نکات پایانی و مهم طرز تهیه لاته ماکیاتو
در آخر آموزش طرز تهیه لاته ماکیاتو لازم است که چند مورد زیر را نیز بدانید:
برای تهیه لاته ماکیاتو می توانید از شیر پرچرب یا کم چرب استفاده کنید.
اگر می خواهید لاته ماکیاتو شما غلیظ تر باشد، می توانید از شات اسپرسو دوبل استفاده کنید.
برای اینکه لایه های لاته ماکیاتو به خوبی مشخص شوند، باید شیر بخارپز شده را به آرامی روی اسپرسو بریزید.